KODĖL VERTA VARTOTI AUKŠTOS KOKYBĖS EKOLOGIŠKĄ ALYVUOGIŲ ALIEJŲ

Alyvuogių aliejaus savybės:

  • Šis aukštos kokybės ekologiškas alyvuogių aliejus turi antioksidantų (vitamino E, kuris pasižymi drėkinančiomis, priešuždegiminėmis savybėmis, raminančiu poveikiu. Viename šaukšte alyvuogių aliejaus yra 1,6 mg. vitamino E. Tai 8 % rekomenduojamos dienos normos); flavanoidų, kurie naudingi sergant širdies kraujagyslių ligomis; karotinų, kurie naudingi mūsų plaukams ir kt..
  • Moksliniai tyrimai parodė, kad alyvuogių aliejus mažina širdies ligų riziką, kraujo spaudimą, kraujo krešumą, reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje.
  • Jame gausu riebalų rūgščių (omega -3 ir omega-6), nuo kurių priklauso aliejaus maistinė vertė, taip pat riebaluose tirpstančių vitaminų: provitamino A, vitamino E ir D. Omega-3 padidina gerojo cholesterolio kiekį, taip pat jis  yra labai svarbus akių ir smegenų veiklai.
  • Alyvuogių aliejus slopina nepageidaujamų bakterijų Helicobacter pylori vystymąsi, augimą virškinamajame trakte.
  • Omega-9, kuris yra alyvuogių aliejuje, geba kovoti su uždegiminiais procesais organizme, gerina visų ląstelių membranų laidumą, saugo odą bei gleivines nuo išsausėjimo.
  • Alyvuogių aliejus aktyvina sekreciją tulžyje ir kasoje, todėl sumažėja šių organų negalavimai, nesiformuoja akmenys tulžyje.
  • Valo kepenis, skatina medžiagų apykaitą.
  • Sumažina organizmo jautrumą insulinui, o tai labai svarbu diabetu sergantiems žmonėms.
  • Vitaminai K, A, D, kurie yra aliejuje, stiprina kaulų struktūrą, gerina odos ir žarnyno būklę.
  • Neseniai mokslininkai nustatė, kad oleino rūgštis, kurios gausu alyvuogių aliejuje, veiksmingai kovoja su agresyviausia krūties vėžio forma.
  • Naudingi mikroelementai, esantys šiame puikiame produkte, pagerina inkstų funkciją, palengvina organizmo apsivalymą nuo toksinų.
  • Dėl vitaminų C ir E kiekio alyvuogių aliejuje, laisvieji radikalai nesikaupia sąnariuose, todėl išvengiama sąnarių audinių nusidėvėjimo.