Graikų alyvuogių sodas Jūsų namuose

Apie alyvuogių ūkį

Stamatakos alyvmedžių giraitė yra Peloponeso pietrytiniame krašte, Lakonijos Molajuje. Visame pasaulyje ši sritis garsėja geriausios kokybės alyvuogių aliejumi. Ši vieta yra ideali alyvuogių ir citrusinių augalų derliui dėl labai gero derlingumo šiose žemėse ir tinkamo sauso ir šilto klimato tame regione. Šio ūkio alyvmedžių giraitėje auga 3000 alyvmedžių veislių Koroneiki, citrusinių medžių ir vynmedžių. Ši įmonė yra šeimos verslas, užsiimantis visa apimtimi nuo gamybos iki pagamintos produkcijos realizavimo.

Nuo 2000 m. savo ūkyje pradėjo ekologinio auginimo būdą. Visi šiose žemėse pasėliai yra ekologiški. Pagrindinis jų tikslas yra užtikrinti kokybišką produktą. Natūraliais ir unikaliais būdais jie stengiasi praturtinti savo dirvožemį, kad jų medžių vaisiai būtų kiek įmanoma geresnės kokybės.

Jų asmeninis dalyvavimas nuo gamybos iki šalinimo garantuoja absoliučią galutinio produkto, kuris jums atiteks, kokybę.

Mums didelė garbė prekiauti šio ūkio produkcija ir taip prisidėti prie Lietuvos žmonių gerovės sveikatos srityje bei skonių pasaulyje.

Liophos Early Harvest

„Aliejus salotoms gardinti ir ne tik…“

Šis aukščiausios kokybės ekologiškas alyvuogių aliejus 2020 metais Berlyne  vykusiame čempionate pelnė sidabro  medalį Pasaulinio elito  alyvuogių aliejaus kategorijoje

Šis aliejus gaunamas tik iš „Koroneiki“ rūšies alyvuogių vaisių, nuimtų per pirmąjį alyvuogių aliejaus sezoną spalio ir lapkričio mėnesiais, kai alyvuogės nėra sunokusios ir vis dar žalsvos. Šis aliejus pasižymi ne tik ryškia žalsva spalva, bet taip pat labai intensyviu aromatu ir skoniu. Jis turi geras organoleptinės savybes (tai penkių pojūčių derinys), turtingas antioksidantais, vitaminais ir provitaminais, mineralais ir polifenoliais, kurie labai svarbūs mūsų organizmo gerovei. Intensyviai žalsvą spalvą lemia neprinokusių alyvuogių chlorofilai, kurie alyvuogių aliejui suteikia didesnių antioksidacinių savybių. Šio ūkio alyvuogių aliejaus rūgštingumas yra labai mažas (+/- 0,3%). Tokį mažą rūgštingumą lemia tai, kad vaisiai tą pačią dieną surenkami ir spaudžiami jų pačių alyvuogių malūne. Alyvuogių aliejus nedelsiant talpinamas į nerūdijančias talpyklas, užpildytas azotu, kad deguonis nesunaikintų gerų jo savybių.

Rekomenduojama naudoti žaliose salotose bei vartotojams, kuriems patinka intensyvus aliejaus  skonis. Šios rūšies alyvuogių aliejaus kiekis yra ribotas dėl alyvuogių derliaus nuėmimo būdo bei specifikos.

1-2 šaukštai šio puikaus alyvuogių aliejaus per dieną gali pakreipti  Jūsų sveikatą teigiama linkme,  tik jeigu jį vartosite reguliariai. Rekomenduojame vartoti su saiku. 

4 asmenų šeimai, vartojant po 2 šaukštus kasdien, vieno aliejaus butelio gali užtekti savaitei. 

Liophos Natives Olivenol Extra

Pirmo spaudimo, aukščiausios kokybės ekologiškas alyvuogių aliejus salotoms ir maistui gaminti

Alyvuogių aliejus „Liophos“ gaunamas tik iš „Koroneiki“ rūšies alyvuogių  antruoju derliaus nuėmimo laikotarpiu – gruodžio ir sausio mėnesiais, kai pradeda derėti alyvuogės. Alyvuogių spalva skiriasi, nes yra neprinokusių, prinokusių ir pusiau prinokusių alyvuogių. Tai idealus derliaus nuėmimo laikotarpis, o gaminamas alyvuogių aliejus turi intensyvų skonį ir aromatą ir yra tinkamas valgyti žaliose salotose arba virti.

Jis turi geras organoleptines savybes (tai 5 pojūčių derinys), turtingas antioksidantais, vitaminais, provitaminais, mineralais ir fenoliais. Jis turi būdingą geltonai žalią spalvą.

Šio ūkio alyvuogių aliejaus rūgštingumas yra labai mažas (+/- 0,3%). Vaisiai tą pačią dieną surenkami ir spaudžiami jų pačių alyvuogių malūne. Alyvuogių aliejus nedelsiant talpinamas į nerūdijančias talpyklas, užpildytas azotu, kad deguonis nesunaikintų gerų jo savybių

Šis, aukščiausios kokybės Extra Virgin ekologiškas alyvuogių aliejus, tinka virti, nes jame vyraujantis mononesočiųjų rūgščių kiekis,  iš tikrųjų yra atsparus dideliam karščiui. Vieno tyrimo metu, tyrėjai 36 val. kaitino ypač tyrą alyvuogių aliejų iki 180 laipsnių celcijaus. Aliejus buvo labai atsparus oksidacijai.

Nustatyta, kad alyvuogių aliejus ima skilti tik kai pasiekia 190 laipsnių temperatūrą. Tada  išskiria kenksmingus laisvuosius radikalus.

 Geriausia vartoti jį verdant ar troškinant maistą mažesnėje temperatūroje. 

„Myrtoo“ aukčšiausios kokybės alyvuogių aliejus

Pirmo spaudimo, aukščiausios kokybės ekologiškas  alyvuogių aliejus, mėgstantiems švelnų skonį

Alyvuogių aliejus „Myrtoo“ gaunamas tik iš „Koroneiki“ alyvuogių rūšies, iš derliaus, kuris nurenkamas  vasario mėn., kai alyvuogės yra subrendusios ir juodos. Alyvuogių aliejus „Myrtoo“ skonis švelnesnis nei kitų rūšių alyvuogių aliejaus. Idealiai tinka tiems, kurie nemėgsta stipraus ir aštraus poskonio. Geriausiai tinka maistui gaminti (ir kepti, ir troškinti, ir virti). Jis turi geras organoleptines savybes (tai 5 pojūčių derinys), turtingas antioksidantais, vitaminais, provitaminais, mineralais ir fenoliais. Jis turi būdingą geltonai žalią spalvą.

Visas paruošimas šio ūkio alyvuogių malūne be separatoriaus ir žemesnėje nei 20 laipsnių Celsijaus temperatūroje garantuoja maksimalų visų organoleptinių faktų išsaugojimą.

Šio alyvuogių aliejaus rūgštingumas yra labai mažas, nes vaisiai tą pačią dieną surenkami ir spaudžiami šio ūkio alyvuogių malūne. Alyvuogių aliejus nedelsiant talpinamas į  nerūdijančias talpyklas, užpildytas azotu, kad deguonis nesunaikintų gerų jo savybių

Juo alyvuogės kokybiškesnės, tinkamiau surinktos ir išspaustos, tuo rūgštingumas mažesnis, o aliejus – vertingenis. Šio ūkio alyvuogių aliejus siekia +/- 0,3 proc. rūgštingumo. Tai labai geras rodiklis. Kuo mažesnis rūgštingumas, tuo aliejus „atsparesnis“ kaitinimui. Tačiau geriausias būdas išgauti maksimaliai geriausias šio alyvuogių aliejaus maistingasias savybes, tai aliejų pilti ant įvairių salotų, žuvies gaminių, desertų ar maistą troškinti, kaip tai daro graikai – 130-150 laipsnių celcijaus.

Aukščiausios kokybės pirmo spaudimo alyvuogių aliejus užsitarnavo gerą reputaciją ypač Viduržemio jūros regionuose. Ten jis yra neatsiejama maisto gamybos proceso dalis.

Kviečiu ir Jus pasimėgauti Viduržemio jūros regiono “žaliuoju auksu”.

Aukščiausios kokybės ekologiškas alyvuogių aliejus 2020 metais Berlyne vykusiame čempionate pelnė sidabro medalį Pasaulinio elito alyvuogių aliejaus kategorijoje.