Receptai sveikesniam pasirinkimui

Orkaitėje kepti batatai:

Jums reikės:
3 – 4 bulvių
2 – 3 skiltelės česnako
žiupsnelis druskos
maltų pipirų
džiovino baziliko
džiovintų krapų
kmynų (jeigu mėgstate)
alyvuogių aliejaus (čia svarbiausia).
Bulves nulupame, supjaustome juostelėmis, užpilame alyvuogių aliejumi, įdedame supjaustytą
česnaką, druską ir visus likusius prieskonius. Viską gerai išmaišome ir dedame į įkaitintą 180 laipnių
orkaitę. Kepame apie 15 min. Galima ir labai skanu sumaišyti ir nuluptų bei juostelėmis supjaustytų
morkų, bet jas reiktų pjaustyti smulkiau už bulves, nes jos kepa ilgiau.
Jei norite, kad bulvytės apskrustų ir būtų traškios, pjaustykite jas ploniau ir smulkiau.
Skaniau nebūna 🙂

 

Graikiškas pyragas be kiaušinių

3 puodeliai miltų;

2 šaukštelių kepimo miltelių;

1 arbatinis šaukštelis sodos;

1 šaukštelio malto cinamono;

2/3 puodelio alyvuogių aliejaus;

1 puodelis cukraus;

1 ½ puodelio apelsinų sulčių;

apelsino žievelės;

60 g serbentų;

60 g razinų (sultana rūšies);

Grubiai supjaustyti 60 g graikinių riešutų.

Persijokite miltus, sodą, kepimo miltelius ir cinamoną per sietelį ir padėkite į šalį.

Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, cukrų, apelsinų sultis ir apelsinų žieveles.

Sumaišykite razinas, serbentus ir graikinius riešutus.

Sausus ingredientus po truputį gerai įmaišykite į drėgnus ingredientus. Pabaigoje reikia pridėti razinų, serbentų ir graikinių riešutų.

Įdėkite tešlą į 26 skersmens kepimo formą ir kepkite apie valandą 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje.

Sveika ir labai skanu. Norisi dar ir dar, ir dar….

Graikiškas špinatų     risotto

1 ½ kg špinatų

½ puodelio alyvuogių aliejaus

1 svogūnas (smulkiai supjaustytas)

2 puodeliai šilto vandens

1 puodelis risotto ryžių

Druska,

 Pipirai

Citrina

Špinatus nuvalykite ir nuplaukite drungnu vandeniu. Nuplaukite ir leiskite jam nutekėti kiaurasamtyje. Paspauskite, kad pašalintumėte vandenį, ir smulkiai supjaustykite.

Į puodą įdėkite alyvuogių aliejų, svogūną ir kelias minutes pakaitinkite. Įpilkite špinatus ir vandenį, įberkite druską ir pipirus. Kai pradės virti, suberkite ryžius, uždenkite dangčiu ir leiskite jiems virti apie pusvalandį ant silpos ugnies.

Patiekite su išspausta citrina viršuje.

Kali orexi! (Gero apetito);)